ПСЖ продължи пълната си хегемония във френския футбол, като спечели купата на страната. Воденият от Лоран Блан отбор победи с 4:2 "Олимпик" (Марсилия) във финала.

С успеха си парижани постигнаха за втори пореден сезон требъл, триумфирайки в първенството, Купата на Франция и Купата на лигата. Те спечелиха турнира за общо десети път и се изравниха с рекордьора "Олимпик".

Блес Матуиди даде преднина на шампионите още във втората минута, когато засече подаване на Анхел ди Мария от дясно. Десет по-късно Товен изравни с хубав и много добре насочен удар извън наказателното поле, с който прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на съперника.

Равенството се запази до началото на второто полувреме. Тогава Златан Ибрахимович вкара от дузпа, а в 57-ата минута Единсон Кавани беше точен за 3:1. Южноамериканският нападател беше изведен от дясно в наказателното поле и отбеляза.

Матуиди изведе Ибрахимович сам срещу вратаря на "Олимпик" Манданда в 82-ата минута и шведът увеличи преднината на отбора си с удар по земя. До края имаше време съставът от Марсилия да намали чрез Миши Батшуай, който вкара избитата от вратаря Сиригу топка.

Дневник