"Байерн" постигна нов златен дубъл в Германия, след като спечели и купата. Шампионите победиха с 4:3 големия си съперник "Борусия" (Дортмунд) след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията двата състава не си вкараха голове.

Бендер и Папастатопулос пропуснаха дузпи за жълто-черните. След това грешка направи и Кимих, но до края Мюлер и Коста бяха точни за баварците, което ги изведе до триумфа.

С успеха си в Берлин треньорът Хосеп Гуардиола сложи точка на кариерата си в "Байерн". С отбора от Мюнхен той спечели три титли и две купи, но не съумя да изведе състава до върха в Шампионската лига. От лятото той се насочва към новото си предизвикателство - "Манчестър сити".

Баварците спечелиха купата за рекорден 18-и път от 21 финала. "Борусия" остава с три успеха в турнира.

В редовното време на срещата голове не паднаха. "Байерн" традиционно владееше повече топката и атакуваше по-често.

В началото Томас Мюлер отправи силен, но неточен удар. В 33-ата минута Дъглас Коста имаше добра възможност, но Роман Бюрки спаси вратата си.

Роберт Левандовски стреля от воле в наказателното поле на съперника в 52-ата минута, но топката мина встрани. "Борусия" отговори с опасен удар на Пиер-Емерик Обамеянг, при който топката мина над вратата. Последва нов пропуск на Левандовски.

В 75-ата минута Бюрки се справи и с удар на Франк Рибери от близо и изби в ъглов удар. Обамеянг стреля неточно в последните мигове от редовното време.

Общата картина се запази в продълженията. В края на първата част след удар на Хенрих Мхитарян топката мина покрай лявата греда. Така се стигна до дузпите, при които шампионите бяха по-точни.

Дневник