Христо Стоичков е останал разочарован от отсъствието на някои от големите имена в световния футбол от шоуто по случай 50-годишния му юбилей. Бившият нападател на ЦСКА, "Барселона" и националния отбор не назова имена, но заяви, че за него тези хора вече не съществуват.

"Добре се получи (празникът). И много по-добре, отколкото ако бяха дошли някои от тези големите звезди, които са. Защото са много такива - с претенции: "Искам това, искам второ, искам трето" и накрая можеше и да не дойдат и на мача", каза Стоичков пред Би Ти Ви.

"Няма да споменавам повече имената на тези, които казаха, че ще дойдат и не дойдоха. За мен те вече не съществуват. За мен те вече са изтрити от моя телефон. Те никога повече няма да дойдат до мен, те никога повече няма да се свържат с мен", добави той.

В месеците преди шоуто организаторите постепенно обявяваха имената на футболни звезди, които ще гостуват в София. Пръв в списъка беше Диего Марадона, който не се появи.

Сред обявените участници в шоуто бяха още Ромарио, Роберто Баджо, Джанфранко Дзола, Лотар Матеус, Рикелме, Давор Шукер, Предраг Миятович. Никой от тях не беше на празника на "Васил Левски".

Впечатление направи отсъствието на Любослав Пенев. Бившият нападател и настоящ треньор на "Литекс" дори имаше подготвен екип в съблекалнята.

Сред най-изявените футболисти, които се включиха в шоуто в София, бяха Паоло Малдини, Жан-Пиер Папен, Иван Саморано, Салваторе Скилачи, Карлос Валдарама, някои от основните футболисти от националния отбор на България, стигнал до четвъртото място на световното в САЩ '94, както и Димитър Бербатов и Мартин Петров.

Дневник