Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на "Ролан Гарос" след убедителна победа с 6:3, 6:2 над поставената под номер 16 Сара Ерани.

Пиронкова доминираше през целия двубой и не даде нито една възможност на опитната италианка да вземе инициативата.

Намиращата се на 102-о място в света българка направи един пробив в първия сет, което беше напълно достатъчно, за да вземе частта. Във втората се получи размяна на пробиви, но все пак Пиронкова направи по-малко грешки. Тя имаше четири точки за спечелването на мача и приключи нещата с ас.

Двете тенисистки направиха много бърз първи сет, в който имаше само една възможност за пробив и Пиронкова я реализира за 2:0. Най-трудният сервис гейм за българката беше последният, в който пропусна четири възможности да затвори сета, но го направи при петата.

Съвсем различна беше историята във втория сет. Съперничките си размениха пет пробива, но първата, която взе своя начален удар беше отново Пиронкова. Така тя поведе с 4:2. След това проби още веднъж за 5:2, а в края се пребори и за затварянето на мача.

Българката имаше много нисък процент на вкаран първи сервис, но когато го правеше, постигаше по-добри показатели в спечелените точки. Тя завърши с 28 печеливши удара срещу едва 15 за италианката.

Следващата й съперничка ще бъде определена в мача между шведката Йохана Ларсон и полякинята Магда Линет.

Дневник