Българската футболна А група ще се състои от 12 или 14 отбора през следващия сезон, като решението подлежи на потвърждение на 7 юни. Съдбата на ЦСКА обаче продължава да бъде неясна.

Клубовете, които имат желание да играят в елита, имаха поредната среща с представителите на холандския консултант "Хиперкюб", за да обсъждат формата на новото първенство.

Реалистично обаче е да не могат да се съберат 16 клуба, заради покриването на лиценцзионните изисквания, според заместник изпълнителния директор Павел Колев, който представляваше БФС на срещата.

За да няма големи компромиси клубовете са се спрели на по един вариант - за 12 и 14 отбора. Изборът идва и след резултат на попълнени анкети от клубовете, в които изразяват своите предпочитания за критериите на новия формат. Според тях няма възможност повече отбори да покрият изискванията.

Според Павел Колев все още не са обсъждани новите трансформации на ЦСКА, който предстои да внесе документи за лицензиране. Срокът изтича в следващите работни дни.

Все пак е имало среща, на която за пореден път са обсъждани юридическите хватки, с които червените се надяват да се върнат в професионалния футбол.

"Обсъждани са някакви варианти за бъдещето на ЦСКА и футболният съюз е поел ангажимент, на базата на допълнително внесени документи, които все още не са внесени във футболния съюз, да даде становище дали по нашите регулации и по регулациите на УЕФА и ФИФА този вариант е възможен", цитиран от gong.bg.

"До този момент няма нищо внесено черно на бяло в деловодството на футболния съюз. Предполагам, че утре ще получим нещо", сподели още Колев.

Той заяви, че вариантът с обединение на "Чавдар" (Етрополе), прекръстен на "ПФК ЦСКА 1948" АД, и "Литекс" не е възприеман добре.

"Честно казано не виждам опция за подобен вариант в регулациите на ФИФА и на УЕФА, но това не означава, че колегите от тези клубове не са намерили някаква вратичка. Нека да видим какво ще ни предложат. Дяволът е в детайлите", каза той.

Дневник