"Шалке 04", който редовно не си изпълнява целите, предизвика серия от треньорски размествания в Бундеслигата.

Кралскосините ще привлекат треньора на "Аугсбург" Маркус Вайнцирл на мястото на освободения Андре Брайтенрайтер.

Вайнцирл е уведомил настоящия си клуб, че напуска, въпреки че договорът му беше до 2019 г. Той изведе скромния "Аугсбург" до участие в Лига Европа миналия сезон, а през този успя да го спаси от изпадане. Очаква се "Аусбург" да получи значителна компенсация за раздялата с треньора си.

"Постигнах всичките си цели с този отбор, а сега е време той да бъде поет от човек със свежи идеи и нова визия за развитието му. Знам, че няма да ми бъде лесно да постигна успехи на друго място, но нямам какво да губя. Ако сгреша, ще бъда един от многото, които са го правили. Просто дойде правилният момент за раздяла с "Аугсбург" и смяна на обстановката", каза за "Цайт" и "Билд" 41-годишният треньор, който ще бъде представен по-късно днес.

Промяната е предизвикана от новия спортен директор на "Шалке" Кристиан Хайдел, който беше нает от "Майнц".

В същото време "Дармщат" обяви, че техният треньор Дирк Шустер е подал заявление да напусне. Той от своя страна се очаква да отиде на освободеното място в "Аугсбург".

Това е поредното раздвижване на треньорския пост в елита в Германия, след като треньорът на спасилия се при дебюта си "Инголщат" Ралф Хазенхютъл предпочете да поеме новия дебютант "Разенбалшпорт" (Лайпциг).

Дневник