Цветана Пиронкова призна, че е уморена след победите си в първите два кръга на "Ролан Гарос", но вярва, че може да продължи още по-напред в турнира.

На старта на надпреварата българката изненадващо победи поставената под №16 в основната схема Сара Ерани, а днес се наложи над Йоана Ларсон, която е с 40 места по-напред от нея в световната ранглиста.

При последното разиграване в тайбрека на втория сет срещу шведката Пиронкова изпълни форхенд и с помощта на мрежата затвори мача.

"Не се сещам точно мачболът да е бил такъв в някой друг мой двубой, но срещу мен имаше такъв случай в Истанбул. Беше много болезнено, но ето, че сега аз съм от другата страна. Това е красотата на този спорт. Има възходи в тениса, има и не толкова добри моменти, но важно е да изчакаш на линия и да се възползваш от своя момент", каза Пиронкова в интервю за "Евроспорт".

"Определено днес бях спокойна на корта. Мисля, че го показах. Физически съм уморена, но ще използвам утрешния ден, за да се възстановя и да имам сили за следващия двубой. Мисля, че съм в добра форма и имам шанс. Ще се постарая да мина в следващия кръг. Днешният мач беше тежък на двата фронта - психически и физически", призна пловдивчанката.

"Когато съм постигала най-добрите си резултати, съм била в оптимална форма. Не искам да казвам голяма дума, но в момента се чувствам добре и затова смятам, че имам шанс и ще се боря. Когато харесваш турнира и мястото, това помага", завърши българската тенисистка.

Дневник