Жозе Моуриньо е новият мениджър на "Манчестър юнайтед".

Преговорите между двете страни са приключили успешно този следобед и 53-годишният португалец е подписал своя договор в хотел в центъра на Лондон, обяви "Скай спортс".

Малко след това Моуриньо беше поздравен от бившия капитан на "червените дяволи" Рио Фърдинанд за "назначаването му за мениджър на най-големия клуб в света".

Към момента няма официално потвърждение от клуба. Очаква се назначението на бившият наставник на "Порто", "Интер", "Реал" (Мадрид) и "Челси" да бъде обявено в петък.

Около 20 минути след края на срещата между Моуриньо и изпълнителния директор на "Юнайтед" Ед Уудуърдс в лондонския хотел, португалецът беше заснет да се прибира у дома с документи и бутилка вино под ръка. Той има двоен повод за празнуване, тъй като днес се навършват 12 години, откакто спечели Шампионската лига с "Порто".

"Мога да кажа само едно на феновете на "Юнайтед" - те вече имат един истински победител във всички аспекти. Неговата биография говори сама за себе си. Мога да ви уверя, че след неуспехите с "Челси" в последната година този победител е като ранено животно", написа още Фърдинан във "Фейсбук". 

Моуриньо и "Юнайтед" официално започнаха преговори след уволнението на Луис ван Гаал, който си тръгна от "Олд трафорд" след две години начело на тима.

В сряда "Скай спортс" съобщи, че двете страни са догворили срока на контракта и възнаграждението на португалеца. Впоследствие беше обявено, че подписването на договора се бави заради няколко потенциални конфликта, свързани с имиджовите права на треньора.