Ръководството на ЦСКА обяви, че ще сезира прокуратурата за делата на бившия президент Александър Томов и неговия "престъпен екип", се казва в декларацията на клуба.

Тя идва като следствие на информации, че Томов е сезирал УЕФА за трансформациите на клубове и преименуването им на ЦСКА. Последната операция е пререгистрацията на "Литекс" като "ПФК ЦСКА - София".

"Считаме, че цялата помия, която се излива върху нас от дебелашки вестници с тънки тиражи, е разбираема и я приемаме за нормална дори. Но когато в мръсната игра се включат хора без чест и никакъв морал с желанието си единствено да рушат и да "смучат" от любимия ни клуб, то тогава ние сме длъжни да реагираме", се казва в декларацията на клуба.

"Днес разбираме, че лицето Александър Томов отново се е развихрило. Нямаме представа какви точно "сигнали" е подал господинът до УЕФА, но сигналът, който ние ще подадем е с много точен адрес – Софийска градска прокуратура", добавят от там.

"Търпението ни се изчерпа и не може да позволим повече хора, доказали се като несъстоятелни управленци и провалили се политици да дават оценка, мнение и да имат претенции относно управлението на ЦСКА.
Длъжни сме да реагираме, тъй като лъжите и клеветите по адрес на ЦСКА объркват много от вас и ви карат да се чувствате несигурни", се казва още в декларацията.

"Убедени сме, че срещата с прокуратурата на лицето Александър Томов и целия му екип от престъпници, участвали в доразграбването и убиването на ЦСКА, този път ще бъде изключително полезна и нещата ще бъдат доведени докрай", казват от ЦСКА.

От ЦСКА уточняват, че в сигнала до прокуратурата ще фигурира и името на доскорошния изпълнителен директор Александър Тодоров.

"Бяхме решили да не се занимаваме с откровените провокации от страна на предишното провалило се ръководство, но чашата преля", казват от червения клуб.

Дневник