Наставникът на "Атлетико" (Мадрид) Диего Симеоне остана силно разочарован след поражението от "Реал" във финала на Шампионската лига.

Аржентинецът за втори път в рамките на три години е от губещата страна и то отново срещу същия съперник.

Той все пак поздрави белите и заяви, че, щом са спечелили, те са били по-добрия от двата тима.

"Поздравявам "Реал", беше по-добър в изпълненията на дузпите. Започнахме лошо, трудно се адаптирахме. След това можехме да изравним, но не успяхме. След това те имаха шанс за нов гол, но вместо това ние вкарахме. След това имаше тактическа битка. Да загубиш два финала е провал, но трябва да преглътнем горчивината и да лекуваме раните", заяви аржентинецът на пресконференцията след срещата.

"Този, който печели, винаги е най-добрият. "Реал" беше по-добър, защото спечели. Единственият начин за нас е много работа. За мен сега предстои момент за размисъл. Обмислям да помисля, нищо повече. Дойде моментът да помисля", сподели Симеоне.

"Появява ми се логичен въпрос след тази загуба. Усилието, което направихме, беше чутовно. Казах на моите футболисти да не плачат. Футболът е съдба, днес тя не беше с нас", каза специалистът.

На въпрос кой от двата финала е по-болезнен за него южноамериканецът отвърна: "Не знам. Боли ме за феновете, които платиха своите билети, пътуваха дотук и не видяха това, което искаха да видят. За това ме боли най-много".

dnevnik.bg