Звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо отговори на критиките, които получи след изявите си във финала на Шампионската лига срещу градския съперник "Атлетико".

Португалецът бе почти незабележим в редовното време и продълженията, но при дузпите не трепна и вкара решаващия удар, който донесе на тима му 11-ата титла в турнира.

За него самия това е трето европейско отличие в кариерата, като освен двете с "Реал" има и една с "Манчестър юнайтед".

Роналдо спечели и голмайсторския приз в надпреварата с 16 попадения, но каталунските медии изтъкнаха, че 11 от тяха са срещу отбори на ниво Лига Европа - "Малмьо" (6) и "Шахтьор" (5). Португалецът обаче на практика сам отстрани "Волфсбург" с хеттрик във втория мач между двата тима, който направи общия резултат 3:2.

"Този сезон аз бях №1 в този отбор, отново. Изиграх повече от 4000 минути. Това означава много за мен. Това означава, че все още съм добър, чувствам се добре физически и психически. Отново съм голмайстор на турнира", коментира Роналдо пред британското издание "Телеграф".

"Представянето ми във финала може би не бе най-доброто, но кой друг игра невероятно? Никой. Трудно е, намираме се в края на сезона, нямаш силите, които си имал в началото, но дадох най-доброто от себе си. Тичах, а ние спечелихме. Това е най-важното", каза още португалецът, който ще има почивка от само шест дни, преди да се присъедини към националния с отбор, с който ще участва на европейското първенство във Франция.

"Единствено тези, които ми завиждат, няма да се чувстват горди. Но това не ме интересува. Винаги държа на хората, които ме обичат. Тази купа е за тях, тези, които ме подкрепят през цялото време – моите фенове в Португалия и целия свят", завърши Роналдо.

dnevnik.bg