Николай Пенчев ще се завърне в националния отбор по волейбол, разкри селекционерът на тима Пламен Константинов в интервю за "7 дни спорт".

Посрещачът изненадващо помоли да бъде освободен за цялото лято поради лични причини, но сега е променил решението си и ще играе за "лъвовете".

"Ники дойде при мен и говорихме. Каза ми, че си е починал, размислил е и във вторник го чакам на тренировка", каза Константинов.

"Изненадах се. Не съм очаквал такова нещо в такъв момент. Не сме имали (проблем с комуникацията). Николай не е приказлив. Напротив - каквито и проблеми да има, той ги носи в себе си. И според мен това го натоварва", сподели още националният селекционер.

Той заяви, че е против това федерацията да наказва подобни решения на играчите, защото никой не трябва да е в залата насила, но "когато си се хванал на хорото, трябва да играеш".

"Имаше такава ситуация с Георги Братоев на олимпийската квалификация през януари. И аз прецених, че не мога да залагам на такъв състезател. Не бих подкрепил насилственото задържане в залата. Но тези момчета трябва да са наясно, че националният отбор е и голяма отговорност. Не е само да ти се радват феновете", каза Константинов.

dnevnik.bg