Вратарят на "Хановер 96" Рон-Роберт Цилер ще бъде първото лятно попълнения на английския шампион "Лестър".

Германският национал е активирал клаузата, която му позволява да прекрати договора си, след като клубът от Долна Саксония изпадна от Бундеслигата.

Цилер е информирал ръководството на "Хановер" за решението си и е отпътувал за Лестър, за да договори личните си условия, съобщиха червените на официалния си сайт.

27-годишният футболист ще напусне Бундеслигата, където игра през последните седем сезона, за да се завърне в Англия, откъдето започна професионалната му кариера.

През 2005 г. Цилер премина от школата на "Кьолн" в академията на "Манчестър юнайтед". Три години по-късно той подписа професионален договор с "червените дяволи", но така и не записа нито една минута за първия отбор.

През лятото на 2010 г. Цилер подписа с "Хановер". След много силно представяне за втория отбор през есента, през пролетния полусезон вратарят заигра за първия тим. Той взе участие във всеки един от последните 185 мача на "Хановер" в Бундеслигата.

Цилер, който натрупа общо 221 мача за червените във всички турнир, беше вратарят с най-много спасявания в големите европейски първенства през изминалия сезон - 138. Усилията му обаче не помогнаха на "Хановер" да запази мястото си в елита.

Дневник