С красив победен гол на Димитри Пайе в добавеното време Франция победи Камерун с 3:2 в предпоследната си контрола преди Евро 2016.

Тимът на Дидие Дешам записа трети резултатен успех от три мача през 2016 г., след като през март се наложи последователно над Холандия с 3:2 и над Русия с 4:2. Победата беше седма за "петлите" в последните им осем двубоя.

Полузащитникът на ПСЖ Блес Матуиди откри резултата срещу Камерун в 20-ата минута. Toй се възползва от пробив и центриране отляво на Кингсли Коман и на метър пред вратарското поле с изстрел от воле с левия крак преодоля Фабрис Ондоа.

Само две минути по-късно резултатът беше изравнен. Камерунците организираха хубава атака по дясното крило, при която Алан Ньом беше изведен зад защитата и центрира успоредно на голлинията за Венсан Абубакар, за когото не бе проблем да реализира от непосредствена близост.

Франция си върна преднината четири минути преди почивката чрез Оливие Жиру. Пол Погба задържа топката между няколко играчи на Камерун и достави прекрасно центриране за нападателя на "Арсенал", който не остави шансове на Ондоа.

Африканците успяха да изравнят за втори път в 88-ата минута. Анатоле Абанг отне топката от френската отбрана в спорна ситуация, в която можеше да бъде отсъден високо вдигнат крак, след което изведе Ерик Максим Чупо-Мотинг очи в очи с Юго Лорис и нападателят на "Шалке" не сгреши.

Франция все пак стигна до победата в последната минута на редовното време след брилянтно изпълнения от пряк свободен удар на направилия страхотен сезон с "Уест хем" Пайе.

Последната проверка за френските футболисти преди европейското първенство е на 4 юни срещу Шотландия. На 10 юни "петлите" откриват домашния шампионат срещу Румъния.

Дневник