Футболистът на "Олимпиакос" Алан Пулидо, който беше отвлечен в събота вечерта в мексиканския град Суидад Виктория, е успял да се пребори с един от похитителите си и да телефонира на полицията, за да съобщи местоположението си.

Мексиканският национал стана жертва на въоръжено отвличане в родния си град, след като е посетил нощен клуб със своята приятелка. Той е бил похитен от въоръжени и маскирани мъже, докато е бил в автомобила си, а половинката му Йеана Салас е била оставена, без да бъде наранена.

Първоначалните информации бяха, че заснетият в полицейска кола с превързана ръка Пулидо е бил освободен след спасителна операция. Прокурорът на щата Тамаулипас Исмаел Кинтанила обаче разкри, че 25-годишният футболист сам е свършил същинската част от работата.

Пулидо е срязал ръката си, след като е счупил стъклото на вратата на стаята, където е бил заключен. След това нападателят на "Олимпиакос" се е преборил с пазещия го похитител, отнел е пистолета и телефона му и се е обадил на оператора за спешни случаи.

"Всичко се е случило много бързо", разказа Кинталина пред радио Imagen. Футболистът е заставил похитителя да му каже местоположението им, след което е дал координатите на полицията. Това е потвърдено от записа на разговора, който е станал достояние на Associated Press.

Властите потвърдиха, че е бил арестуван 38-годишен мъж. Той е признал, че е част от местна криминална банда. Полицията издирва още трима души за участието им в отвличането на Пулидо. Поисканият от похитителите откуп не е плащан, съобщи Кинталина.

dnevnik.bg