Всичките девет клуба, които завършиха изминалия шампионат в българското първенство, получиха лиценз за участие във футболния елит и през следващия сезон.

След като вчера лицензионната комисия потвърди четирите участника в европейските турнири - "Лудогорец", "Левски", "Берое" и "Славия", днес обяви, че право на участие в новата А група ще имат също пловдивските "Локомотив" и "Ботев", "Черно море", "Пирин" и "Монтана".

Мястото на "Монтана" в елита все пак не е сигурно, тъй като на тима от северозапада му предстои бараж за оставане срещу заелия второто място в Б група "Поморие".

Лицензионната комисия заяви, че продължава с разглеждането на документите на клубовете от втората дивизия, които са подали заявка за участие в новия формат на А група.

Сред тях е "Литекс", който беше изхвърлен от елита заради напускането на играчите в двубоя срещу "Левски" от последния есенен кръг.

"Добруджа" и "Септември" (Симитли) също подадоха заявки, които обаче няма как да бъдат одобрени, тъй като двата тима изпаднаха от Б група.

Другите отбори от второто ниво на българския футбол, които изпратиха заявки, са шампионът "Дунав" (Русе), "Поморие", "Локомотив" (Горна Оряховица), "Верея" (Стара Загора) и "Нефтохимик". 

Дневник