Цветана Пиронкова изрази разочарование от множеството пропуснати възможности при загубата от Саманта Стоусър в четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Тя обаче призна, че австралийката е играла по-добре и заслужено продължава в следващата фаза.

Българската тенисистка водеше с 4:2 и 40:0 в първия сет, а в тайбрека на втората част поведе с 5:1 и имаше два сетбола при 6:4, но приключи най-успешното си участие на червените кортове във френската столица след 4:6, 6:7 (6).

"Беше много тежък мач. Имах много възможности, така че не се чувствам много добре от загубата. Опитах всичко, но Сам ме победи. Тя игра много добре", заяви Пиронкова на пресконференцията след мача, цитирана от Тennis24.bg.

"В тази фаза на турнира нервите също играят значение в мачовете. Бях нервна, направих няколко глупави грешки. Сам беше по-добрата тенисистка днес", допълни българката, която не успя да стигне втория си полуфинал в Големия шлем след "Уимбълдън" през 2010 г.

Въпреки загубата Пиронкова остави страхотни впечатления с представянето си на "Ролан Гарос" и показа, че може да играе много успешно и на най-неудобната си настилка. В понеделник тя ще се изкачи с 32 позиции до 70-ото място в световната ранглиста. Освен това на практика си осигури участие на олимпиадата в Рио де Жанейро.

"Щастлива съм от тези седмици тук. Не мога да не бъда. Преживях страхотни емоции, изиграх страхотни мачове и спечелих големи победи. Това е едно от най-добрите ми представяния", каза още най-добрата българска тенисистка, която сега ще се насочи към любимата си част от годината - сезона на трева. 

Дневник