Синдикът на ЦСКА Дора Милева е подала отчет в Софийски градски съд, от който става ясно какви противоречия царят в управлението на клуба в момента.

Изпадналото в процедура по несъстоятелност ПФК ЦСКА АД се управлява синдик, който осъществява надзор над ръководството на дружеството, представлявано отскоро от бившия борец Николай Паслар.

Дора Милева сигнализира съда за два случая, в които според нея ръководството на ЦСКА е нарушило практиките и е довела до увреждане на масата на несъстоятелността, сочи документ, публикуван от "Спортал".

Първият е решението на ЦСКА да пусне билети по 1 лев за реванша от полуфиналите на турнира за купата на България срещу "Берое".

В писмо до ръководството тя е изразила несъгласие и е предложила цените на билетите да бъдат съобразени с досегашната практика. По нейни изчисления само от този случай дружеството е ощетено с около 90 хиляди лева.

Вторият сигнал е за предложението на "Ефбет" да рекламира на фланелките на отбора срещу 300 хиляди лева до края на календарната година. От тях 32 хиляди е трябвало да бъдат преведени веднага след подписването на договора.

Милко Георгиев от акционерите на ЦСКА обаче отказал в телефонен разговор. По-късно не е последвал официален отговор от ръководството на клуба на нейното запитване за подписване на подобен договор.

"Описаните по-горе действия на укриване на управителните органи и бездействието на длъжника, отнасящо се до несключване на този договор за реклама, доведе до сериозни загуби за дружеството и считам, че имат съществен характер и съставляват акт, който застрашава и увреди интересите на кредиторите", се казва в отчета ѝ до съда, изпратен на 26 май.

"Еврофутбол Лимитид", който държи марката "Ефбет", е свързано с Васил Божков дружество. Той от своя страна е конкурентна страна на Гриша Ганчев в опитите да държат контрола над ЦСКА.

dnevnik.bg