Един от тримата собственици на "Левски" Иво Тонев идния понеделник ще депозира оставката си като председател на Управителния съвет, съобщи самият той.

Тонев мотивира решението си с обстановката около отбора и клуба, срещу който се води "черна акция". Той се изказа изключително остро относно поведението на медиите спрямо отбора през последните няколко месеца.

Според него, през последните са се изписали много информации и мнения, които не отговарят на истината.

Той подчерта, че през последната година е направил много за клуба и стабилизирането му, а сините са се върнали в европейските турнири. По думите му ръководството на "Левски" е направило и невъзможното, за да може дълговете му да бъдат изчистени.

Тонев заяви, че Стойчо Стоев е бил уволнен, защото не е постигнал една от целите си - да доближи играта на сините до тази на "Лудогорец".

"Междувременно, най-важната цел, която си поставихме ние като Управителен съвет, беше на първо място да стабилизираме финансово клуба, на второ място да имаме силен и работещ УС с умни, честни и достойни хора вътре. И двете цели към днешна дата са изпълнени. През тази една година ние успяхме да погасим близо 4 милиона и половина от натрупаните задължения", заяви Тонев.

Понеже се говореше за реки от пари, което беше манипулативно с цел да се създава смут, който в крайна сметка успя да бъде създаден смут. Ние вероятно вместо да ги дадем тези пари, можеше да купим футболисти. Само, че към днешна дата Левски не дължи нито лев на свой бивш играч или треньор и продължаваме да погасяваме задълженията си към НАП. Цялата тази черна акция премина границата", каза още Тонев.

dnevnik.bg