В обедните часове на днешния ден националният тим на България излиза срещу Япония в двубой от турнира "Кирин Къп".

Срещата ще се играе на стадион "Тойота Стейдиъм" в Нагоя, а съставът на Ивайло Петев ще се опита да продължи възходящото си представяне, след като в предишните си две проверки постигна победи срещу Португалия (1:0) и Македония (2:0).

Любопитен факт е, че в досегашните 5 мача срещу "самураите" България няма загуба: балансът е 4 победи и 1 равенство.

Всички двубои са контроли и са играни в Страната на изгряващото слънце. За последно двата тима се срещнаха през 2013 година, когато "лъвовете" се наложиха с 2:0 с попадение на Станислав Манолев и автогол на Макото Хасебе.

България не допусна гол в последните си 3 мача и това ясно показва, че Петев залага на здравата защита, вероятно и в днешната среща ще е така.

Ето и вероятния състав на България: Митрев, Миланов, Терзиев, Александров, Страхил Попов, Дяков, Чочев, Миланов, Марселиньо, М. Александров, Ивелин Попов.

Японците са в с отлична форма под ръководството на Вахид Халилходжич. Единственият проблем за него е дали звездата Кейсуке Хонда ще се възстанови за мача днес. В състава на босненския специалист обаче има още много футболисти, доказали се в Европа - Шинджи Оказаки стана шампион на Англия с Лестър, Шинджи Кагава е постоянна величина в Борусия (Дортмунд), а в защитата личат имената на Мая Йошида от Саутхемптън и Юто Нагатомо от Интер.

В последните си 10 мача Япония няма загуба, реализирайки 7 победи и 3 равенства.

В другия полуфинал от турнира един срещу друг от 10:00 часа българско време излизат Дания и Босна и Херцеговина.

gong.bg