Българският национален отбор по футбол претърпя разгромна загуба с 2:7 от състава на Япония в среща от международния турнир Kirin Cup.

Пред близо 60 000 зрители на "Тойота Стейдиъм" в Нагоя, българите бяха тотално надиграни от домакините, които реализираха цели седем попадения във вратата на Божидар Митрев. Футболистът на Лестър Шинджи Оказаки откри резултата още в 4-ата минута, след като засече с глава центриране отдясно. В 27-ата минута Япония удвои преднината си след гол на Шинджи Кагава.

Офанзивният футболист на Борусия Дортмунд бе оставен непокрит от защитата на „трикольорите”, засичайки с глава центриране на Нагамото за 2:0. Отново Кагава вкара за 3:0 в 35-ата минута, а само три минути по-късно Мая Йошида се разписа за 4:0 в полза на японците. През това първо полувреме българите създадоха едва една единствена възможност за гол, открила се пред Димитър Рангелов, чийто удар с глава обаче бе отразен от стража на домакините.

След почивката играчите на Вахид Халилходжич продължиха да са пълни господари на случващото се на терена. В рамките на само 12 минути след подновяването на играта, резултатът вече бе 6:0. Първо в 53-ата минута Йошида се разписа за втори път, а четири по-късно Такаши Усами направи кошмара на българите пълен. Играчите на Ивайло Петев успяха да върнат две попадения чрез Мишо Александров в 58-ата и Ивайло Чочев в 82-ата минути, но три минути преди края Такума Асано оформи крайното 7:2 за Япония след точно изпълнение от бялата точка. Следващият мач на България в турнира ще е на 7 юни (вторник) от 19:40 часа в Осака срещу състава на Дания. В своя първи двубой от надпреварата „червеният динамит” загуби от Босна и Херцеговина след дузпи. /БГНЕС