Григор Димитров ще започне сезона на тревни кортове с двубой срещу бившия шампион от US Open Хуан Мартин дел Потро.

25-годишният българин и 27-годишният аржентинец ще се изправят в първия кръг на турнира от категория "АТП 250" в Щутгарт.

Димитров ще преследва първа победа в третия си мач срещу Дел Потро. Аржентинецът участва в турнира с "уайлд кард", тъй като заради поредица контузии заема 233-ото място в ранглистата, а заради натоварванията на клей реши да пропусне "Ролан Гарос".

Българинът пък изкара разочароващ сезон на червени кортове, а в Париж приключи участието си още в първия кръг, след като допусна обрат срещу Виктор Троицки от 2:1 сета и пробив аванс в четвъртата част. Това го прати на 36-ото място в ранглистата.

Димитров и Дел Потро никога не са играли на клей. Двата им мача бяха през 2013 г. на твърди кортове в зала. Дел Потро се наложи с 6:4, 6:4 на полуфиналите в Ротердам и с 3:6, 6:3, 6:4 на осминафиналите на мастърса в Париж.

Победителят от третия им сблъсък ще срещне на осминафиналите в Щутгарт поставения под №8 Лука Пуи от Франция или австралиеца Джон Милмън.

Тези мачове са в третата четвърт на схемата, в която водач е четвъртият поставен Жил Симон. Другите трима поставени, които почиват на старта, са №1 Роджър Федерер, №2 Марин Чилич и №3 Доминик Тийм.

Дневник