Франция спечели убедителна победа с 3:0 срещу Шотландия в последната си контрола преди европейското първенство.

Домакините на Евро 2016 вкараха три попадения в рамките на 31 минути преди почивката и записаха четвърта победа от четири мача през 2016 г. при голова разлика 13:6. "Петлите" надиграха последователно Холандия с 3:2, Русия с 4:2 и Камерун с 3:2.

Оливие Жиру откри резултата срещу Шотландия още в осмата минута. Блес Матуиди напредна отдясно и центрира пред вратарското поле, където нападателят на "Арсенал" изпревари централните бранители и технично с пета насочи топката в мрежата.

В 35-ата минута Жиру удвои аванса на Франция. Димитри Пайе проби през центъра и стреля от границата на наказателното поле. Вратарят спаси, но централният нападател отново се пласира по-добре от бранителите и направи добавка.

Четири минути по-късно Пайе центрира от корнер, а Лоран Косчелни изпревари отбраната на Шотландия на бликата греда и с глава направи 3:0.

През второто полувреме домакините понамалиха темпото, а повече голове не паднаха, въпреки че и двата отбора имаха изгодни ситуации.

Днес контроли играха още шест от участниците на Евро 2016. Германия победи Унгария с 2:0, а отпадналите в квалификации холандци се наложиха с 2:0 над убедително класиралите се за финалите австрийци. Хърватия разгроми Сан Марино с 10:0, a Словаия и Северна Ирландия не се отбелязаха гол.

Дневник