Посрещачът на националния отбор по волейбол Николай Пенчев се завърна в игра за мъжкия национален отбор по волейбол при победата с 3:0 над Египет в приятелски мач.

Той се извини на съотборниците си за напрежението, което предизвика с желанието си да бъде освободен от тима в началото на подготовката.

По-късно той проведе повторен разговор със селекционера Пламен Константинов и взе окончателно решение да играе за тима в Световната лига.

"Факт е, че ми дойде малко повече напрежението. Не го отричам. Имахме разговори със селекционера на националния отбор, разбрахме се да ми даде време, малко почивка, понеже наистина много тежко го чувствах. И сезона в Полша, и тук. Просто в един момент на всеки може да му се случи. Всичко, както виждате, е нормално. Върнах се в отбора, вече съм по-спокоен. Връщам се с нова мотивация, с ново желание за игра и за победи", каза Пенчев.

"Тук е моментът да се извиня на отбора за нанесения смут. Искам да се извиня на моите родители, понеже бяха свидетели на статиите, които се изписаха по мой адрес. Не на последно място искам да се извиня на моята приятелка, понеже тя също беше въвлечена в тази история, обвиняваха я, че тя е причината аз да си тръгна от националния отбор, за да мога да я заведа на почивка. Това са пълни глупости", каза още играчът пред "Би Ти Ви".

Дневник