Правилото за задължително участие на футболист до 21 години в мачовете от А група е на път да отпадне от следващия сезон, съобщи "Нова телевизия".

За това настояват "Лудогорец", "Берое" и "Черно море", а към тях може да се присъединят и други клубове.

През изминалия сезон всеки един от отборите бе задължен да използва в стартовия си състав футболист до 21 годишна възраст, като правилото не забраняваше въпросният играч да бъде заменен по всяко едно време на мача.

Това доведе и до един от по-големите скандали през изминалия сезон, след като "Лудогорец" замени юношата Венцислав Керчев oще в осмата минута на двубоя с "Левски" през октомври. Без да има видима причина 18-годишният футболист се хвана за коляното и се свлече на терена.

Той беше изнесен на носилка, а на негово място се появи една от скъпите бразилски покупки в тима от Разград Натанаел. След мача спортният директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо заяви, че на "Герена" всички са очаквали този ход и определиха "орлите" за "убиец на българския футбол".

Последна дума по отмяната на правилото ще има Изпълкомът на БФС, който трябва да се събере през седмицата, за да приеме новия формат на първенството.

Дневник