Китайската компания "Сънинг комърс груп" постигна споразумение за закупуването на контролния пакет от акциите на "Интер".

Eдин от най-големите азиатски търговци на дребно ще плати 270 милиона евро, за да придобие 68.55% от собствеността на "нерадзурите".

Това включва всичките акции на президента Масимо Морати, които след предишната продажба намаляха до малко по 30%. Той ще напусне клуба след 21 години.

През 2013 г. Морати продаде 70% от акциите на консорциум, воден от индонезиеца Ерик Тохир. При новата сделка пакетът на 46-годишния бизнесмен ще намалее до 31%, а той ще стане президент на "Интер", обявиха от клуба.

Официалното обявяване на сделката стана днес на пресконференция в Нанджин.

Възможно е скоро и двата гранда от Милано да станат собственост на китайци. Собственикът на "Милан" и бивш премиер на Италия Силвио Берлускони вече започна преговори с китайски инвеститори за продажбата на мажоритарен дял.

По информация на "Ройтерс" консорциумът от Китай оценява "Милан" на около 750 млн. евро, включително с дълговете. Седемкратният европейски шампион минава през много труден период, като към липсата на спортни успехи прибави отчетената загуба от 90 млн. евро.

dnevnik.bg