Иво Тонев изпълни заявката си да подаде оставка като председател и член на управителния съвет на футболния "Левски" и днес депозира молбата си пред надзорния съвет на клуба.

Тонев, който е и един от тримата основни собственици на сините, мотивира решението си с "лицемерие" и "интригантство" в отношенията.

"Решението ми е мотивирано от наличието на пълно несъответствие между представите ми за колективна работа, почтеност и личностно достойнство с лицемерието, двуличието и интригантството", се казва в молбата му.

"Решението ми е обмислено и окончателно!", добавя той.

Решението му трябва да бъде одобрено от Александър Ангелов, Минко Герджиков и Бранимир Ботев, които са членове на надзорния съвет.

Това е поредният случай на подаване на оставка от Тонев като ръководна фигура в "Левски".

Той подаде веднъж оставка като изпълнителен директор след нелепо изпуснатата титла през 2013 г., когато тимът завърши 1:1 със "Славия" в последния мач на "Герена".

След това потвърди подаването на оставката и след скандала със събличането на неосъществения нов старши треньор Ивайло Петев.

И в двата случая Тонев остана в управлението на клуба, като в един момент се беше определил за отговорник само по въпросите на новата трибуна на стадиона. След оттеглянето на Тодор Батков като собственик стана един от тримата основни акционери.

dnevnik.bg