Григор Димитров отпадна в първия кръг на двойки на турнира на трева в Щутгарт, след като с партньора си от Кипър Маркос Багдатис загубиха от третите поставени в схемата Джон Пиърс (Австралия) и Бруно Соарес (Бразилия). Българинът и ветеранът отстъпиха с 6:7 (3), 7:6 (6), 4:10 за 1.41 часа игра.

Българинът и Багдатис поведоха с 2:0 в първия сет, но съперниците им веднага си върнаха пробива, след което изравниха. Равенството прати частта в тайбрек, в който Пиърс и Соарес бяха убедителни.

Във втория сет третите поставени натрупаха преднина от 3:0 и 4:1, но Димитров и Багдатис изравниха при 4:4, за да се стигне отново до тайбрек, в който този път българинът и партньорът му стигнаха до успех. В шампионския тайбрек Пиърс и Соарес поведоха с 4:1 и до края не дадоха шансове на съперниците си.

Така Димитров вече може да се концентрира в турнира на сингъл, където в първия кръг излиза срещу Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина). Срещата е утре не преди 15.00 часа българско време.

Българинът е в серия от четири поредни загуби, която започна във финала на турнира в Истанбул. След това той отпадна в първия кръг на мастърсите в Монте Карло и Рим, както и на "Ролан Гарос".

dnevnik.bg