Григор Димитров ще се изправи срещу бившия шампион от US Open Хуан Мартин дел Потро в първия кръг на турнира от категория "АТП 250" в Щутгарт. Това ще бъде първият индивидуален двубой за българина на тревни кортове през 2016 г.

Мачът е втори в програмата на централния корт и ще започне не преди 15.00 часа българско време. "Евроспорт" излъчва турнира в Щутгарт.

Вчера Димитров изигра първата си официална среща на трева през сезона и отпадна в първия кръг на двойки, а днес ще опита да се отърси от кошмарните месеци на червени кортове. Той приключи сезона на клей с пет загуби в девет мача и три последователни отпадания в първи кръг.

За да прекъсне негативната серия, Димитров трябва да запише първа победа срещу Дел Потро. Аржентинецът участва в Щутгарт с "уайлд кард", тъй като заради поредица контузии се намира на 223-ото място в ранглистата, а заради натоварванията на клей реши да пропусне "Ролан Гарос".

25-годишният Димитров и 27-годишният Дел Потро имат два мача помежду си, но никога не са играли на червено. Двете им срещи бяха през 2013 г. на твърди кортове в зала. Аржентинецът се наложи с 6:4, 6:4 на полуфиналите в Ротердам и с 3:6, 6:3, 6:4 на осминафиналите на мастърса в Париж.

Победителят от третия им сблъсък ще срещне на осминафиналите в Щутгарт поставения под №8 Лука Пуи от Франция или австралиеца Джон Милмън.

Тези мачове са в третата четвърт на схемата, в която водач е четвъртият поставен Жил Симон. Другите трима поставени, които почиват на старта, са №1 Роджър Федерер, №2 Марин Чилич и №3 Доминик Тийм.

dnevnik.bg