Българският национален отбор по футбол приключи катастрофално приятелския турнир "Кирин къп". Тимът на Ивайло Петев завърши на последна позиция в четиристранната надпревара в Япония, след като допусна тежко поражение от Дания с 0:4 в мача за третото място.

Българските футболисти си тръгват от Япония с две загуби и обща голова разлика 2:11, след като в първия си мач бяха размазани от домакините с 2:7.

В днешната среща селекционерът заложи изцяло на дефанзивна тактика в опит да избегне още един разгром. Българите прекараха по-голямата част от двубоя във и около своето наказателно поле и удържаха нулевото равенство в продължение на 39 минути.

Шест минути преди почивката датчаните откриха резултата. Виктор Фишер проби спокойно до аутлинията и центрира по земя във вратарското поле, където Мортен Дънкан Расмусен изпревари своя пазач и отблизо реализира.

Дания продължи да играе по-добре и през второто полувреме, докато българските футболисти не успяваха да създадат нищо смислено в атака. Разликата от един гол се задържа цели 72 минути, но след това набързо се увеличи, след като Кристиан Ериксен вкара хеттрик за едва десет минути.

Полузащитникът на "Тотнъм" се разписа в 72-ата, 75-ата и 82-ата минута, за да превърне загубата на България в нов разгром.

dnevnik.bg