Оставка подаде пореден член на ръководството на "Левски". Става въпрос за Васил Колев, но той се оттегля единствено от председателския пост на тръст "Синя България".

Като причина за това той посочва "атаката към модела на управление на "Левски" и по-специално към участието на организации на привържениците в него".

По-рано, вследствие на този конфликт оставки подадоха редица членове на Управителния съвет, както и спортният директор Георги Иванов - Гонзо.

В декларация на Васил Колев са посочени конкретните проблеми, заради които е била разкритикувана работата на УС и Иво Тонев от страна на феновете. Заради това, според него, е бил устроен "другарски съд" на заседание на Надзорния съвет "без дневен ред и от днес за утре".

"На въпросното заседание бях помолен да подам оставка от г-н Николай Илиев, с което незабавно се съгласих, но бях убеждаван от членове на УС да не правя това. Очевидно с цел да се стигне до театъра от последните няколко дни, при който да бъде атакувано участието на организации на привържениците в Управителен съвет заради неудобната им позиция. Привържениците са атакувани заради това, че са до клуба в трудни моменти, когато всички бягат, за да не поемат отговорност", пише Колев.

Според него негов наследник трябва да стане човек, избран от останалите членове на тръста, който по никакъв начин не зависи от него или обратното.

Дневник