Доктор Ева Карнейро постигна споразумение с "Челси" по делото, което заведе срещу английския клуб за неправомерно уволнение. Паралелно с това тя подаде иск и срещу бившия треньор на тима Жозе Моуриньо за полова дискриминация.

В понеделник стана ясно, че Карнейро е отказала 1.2 милиона паунда от клуба, но все още няма информация при какви условия тя все пак се е съгласила на компромис.

"Облекчена съм, защото приключваме това съдебно дело. Беше изключително тежък период за мен и семейството ми. Сега искам да продължа напред. Мой приоритет винаги са били здравето и сигурността на играчите, и изпълнението на задълженията ми на лекар. Благодаря на всички, които ме подкрепяха", коментира Карнейро на излизане от съда.

"Клубът съжалява за условията, при които доктор Карнейро напусна и се извинява на нея и семейството й за притесненията. Искаме да отбележим, че излизането на доктор Карнейро на терена бяха според правилата на играта и според отговорностите й към играчите като лекар. Доктор Карнейро е много компетентен и професионален спортен лекар", пък бе официалното изказване на ръководството на "Челси".

Дневник