Доскорошният вицепрезидент на волейболната федерация (БФВ) Петър Кънев се изказа остро срещу президента Данчо Лазаров и призова за промени. По думите му случващото се в организацията "е прекалено смешно, за да е истина, но за съжаление се оказа истина".

"При Лазаров проблемът вече е и възрастов. Станал е изключително мнителен и подозрителен. Аз съм го казвал и преди - не може повече тази федерация да се управлява като "Данчо Лазаров" ООД", заяви Кънев пред "7 дни спорт".

Той и Иван Тодоров бяха понижени до обикновени членове на управителния съвет. На общото събрание на БФВ на 15 юни се очаква да бъдат изключени.

Кънев заяви, че десет години двамата с Тодоров са пазели гърба на Лазаров да не бъде изхвърлен от волейбола. На въпроса от какво са го пазели, депутатът от БСП отговаря: "Ооо, той си го знае, пък и всички много добре знаят".

Според него общото събрание умишлено е направено в делничен ден в Казанлък, за да не може да присъства. Причината е, че е председател на парламентарна комисия и в същия ден има заседание. "Ако проследите състава на УС, Лазаров е водил война с всеки от тях през годините - с Любо Ганев, с Верка Николова, с Иван Сеферинов и с кого ли не."

Кънев добавя, че ще спре инвестицията си в женското първенство чрез "Демакс+", която е генерален спонсор. "След всичко, което се случи, не виждам нужда да се лишавам от над 100 000 лева."

dnevnik.bg