Надзорният съвет на "Левски" свика годишно общо събрание на акционерите и отложи за тогава разглеждането на оставките на шестима от членовете на управителния съвет.

Председателят Иво Тонев, Николай Иванов, Николай Илиев, Гошо Гинчев, сдружение "Сини сърца" и "Междинна станция" на Иван и Андрей ще продължат да работят в оставка до годишното общо събрание, което ще се проведе на 30 август.

Тогава ще бъде разгледан докладът на УС за дейността на дружеството за 2015 г., ще бъде приет годишният финансов отчет и ще се осъществят промени в състава на надзорния съвет.

Надзорният съвет в момента включва единия от главните акционери, Александър Ангелов, бившият кмет на София Минко Герджиков и Бранимир Ботев, който наследи Тодор Батков като председател.

В протокола от днешното заседание на съвета е прието предложение на акционерите за промяна на състава.

Бурните събития на "Герена" започнаха миналата седмица, когато председателят на управителния съвет на сините Иво Тонев заяви, че ще подаде оставка като председател на УС заради "черната акция" срещу клуба.

Той изпълни заканата си в понеделник и мотивира решението си с "наличието на пълно несъответствие между представите ми за колективна работа, почтеност и личностно достойнство с лицемерието, двуличието и интригантството". Индиректно Тонев посочи председателя на тръст "Синя България" Васил Колев като "единствената причина" за оставката му.

Няколко часа по-късно оставка подаде и спортният директор на клуба Георги Иванов-Гонзо. Той бе категоричен, че напускането на Тонев е било само повод за решението му, а в интервю за клубната телевизия на "Левски" се зарече, че повече няма да работи на "Герена".

Във вторник оставки подадоха още четирима членове на управителния съвет - бившите футболисти Гошо Гинчев и Николай Илиев и отговарящите за маркетинга Иван Христов и Андрей Арнаудов. В късния следобед в качеството си на член на съвета същото направи и един от основните акционери на клуба - Николай Иванов.

Дневник