Португалия отбеляза прекрасни голове и постигна разгромна победа със 7:0 над Естония в последната си контрола преди европейското първенство по футбол във Франция.

Кристиано Роналдо се завърна в игра и отбеляза две от първите три попадения, но над всички в този двубой беше Рикардо Куарешма, който се отличи с два гола и три асистенции. По веднъж се разписаха Данило Перейра и Едер, а Карол Метс си вкара автогол.

Дълго време португалските футболисти не успяваха да превземат вратата на Естония, но в 36-ата минута възстановилият се от мускулна травма Роналдо даде начало на разгрома, след като малко преди това пропусна отлично положение. Капитанът вкара с глава след едно от марковите центрирания с външен фалц на Куарешма.

Три минути по-късно Куарешма получи топката вляво от вратата и отправи прекрасен удар с десния крак, който прехвърли вратаря и влетя в горния десен ъгъл.

В последната минута на първото полувреме Жоао Марио отне топката на дясното крило, размени двойно подаване с Роналдо и след това отново комбинира с голмайстора на "Реал" (Мадрид), който с техничен изстрел направи 3:0. 

Роналдо вкара 58-ия си гол в 126 мача за Португалия. Той увеличи аванса си на върха във вечната голмайторска листа на страната и се доближи на една среща от рекорда на Луиш Фиго за най-много двубои с националната фланелка.

В 55-ата минута Куарешма центрира от корнер, а Данило надскочи противниковата отбрана и отбеляза с глава. Шест минути по-късно при поредното отлично центриране на крилото на "Бешикташ" се стигна до автогол на Карол Метс.

В 77-ата минута Куарешма беше изведен зад защитата и направи 6:0 с плътен изстрел по диагонала. Три минути по-късно Едер оформи крайния резултат отблизо след страхотна асистенция на Андре Гомес.

Дневник