Бразилия постигна първа победа в юбилейната Копа Америка, след като разгроми аутсайдера Хаити със 7:1.

Фелипе Коутиньо отбеляза първия хеттрик на първенството, Ренато Аугусто добави две попадения, а по веднъж се разписаха Габриела Барбоса и Лукас Лима.

С този успех осемкратните шампиони събраха четири точки и излязоха начело в група В. Със същия актив, но по-лоша голова разлика е Перу след равенство 2:2 с Еквадор. Еквадорците са трети с две точки, а Хаити е без точка и вече загуби шансове да продължи към директните елиминации.

Бразилските футболисти трябваше да отговорят на нулевото равенство срещу Еквадор на старта и хаитяните бяха чудесен съперник за тази цел.

Коутиньо постави начало на головото шоу в 14-ата минута. Плеймейкърът на "Ливърпул" получи топката с гръб към вратата, обърна се и напредна до границата на наказателното поле, след което с мощен изстрел с десния крак не остави шансове на Джони Пласиде.

В 29-ата минута Дани Алвеш се включи по дясното крило и центрира към Жонас. Голмайсторът на "Бенфика" се пребори с двама бранители и изпревари вратаря, за да поднесе топката на Коутиньо, който нямаше как да сбърка на празна врата.

Шест минути по-късно напусналият "Барселона" Алвеш достави още едно чудесно центриране в наказателното поле, което Ренато Аугусто оползотвори след хубав изстрел с глава.

В началото на втората част Уилиян пропусна отличен шанс да вкара за 4:0, но това все пак направи влезлия като резерва Габриел в 59-ата минута. Елиас проби през центъра и подаде към нападателя на "Сантош", който прати топката покрай вратаря с левия крак.

В 67-ата минута отново се стигна до голов проби на Дани Алвеш. Бранителят центрира от дясното крило, а друга от резервите - Лукас Лима, се разписа с глава от точката на дузпата.

Три минути по-късно играчите на Хаити върнаха едно попадение. Вкара го Джеймс Марселин, който направи добавка отблизо след спасяване на Алисон Бекер.

След поредица чудесни спасявания на вратаря на хаитяните, в 86-ата минута Ренато Аугусто успя да направи 6:1. Той получи топката на около 35 метра от врата след греша при изнасянето, напредна към границата на наказателното поле и отбеляза с плътен удар в долния десен ъгъл.

В добавеното време на мача Коутиньо оформи своя хеттрик и крайния резултат след страхотен гол в типичния него стил - поемане на топката отдясно, влизане навътре и фалцов удар с десния крак към далечния ъгъл.

dnevnik.bg