Красимир Балъков откри първата в България фен зона по европейски стандарти. "Ариана Футбол Парк" ще функционира в София между 10 юни и 10 юли, когато ще се играят мачовете от Евро 2016.

Зоната е разположена на стадион "Юнак" между националния стадион "Васил Левски" и метростанция "Стадион Васил Левски". Съоръжението беше специално пригодено и модернизирано, за да се чувстват феновете максимално комфортно.

Те ще могат да гледат двубоите от финалите на най-големия екран, инсталиран досега за футболно гледане на открито в България. LED екранът с размери 9 на 6 метра и високата му яркост позволява без проблеми да бъдат гледани и ранните мачове от груповата фаза, които са с начален час 16.00 часа.

"Реално погледнато, това е първата такава фен зона в България, направена е на много подходящо и хубаво място, което някои хора дори не знаят, че съществува. Има съоръжение, което е прекрасно. Ще бъде много интересно и приятно тук. Това е крачка напред, трябва обаче да има подкрепа от феновете, за да могат да разберат за какво става въпрос", коментира Балъков при откриването.

Фен зоната е официално лицензирана според критериите на УЕФА и има трибуна за 300 души, но организаторите за предвидили и столове, маси и шезлонги. Входът е безплатен, а максималният капацитет е 1000 души.

"Опитали сме се да пренесем всички най-добри практики, които сме виждали през годините по света. Вярвам, че фен зоната ще се превърне в любимо място за запалянковците през предстоящия изпълнен с емоции месец", заяви организаторът на "Ариана Футбол Парк" Драгомир Драганов от компанията fivepoints.

Освен в София подобна фен зона ще има и в Пловдив, която също ще отвори за старта на първенството утре.

Дневник