Германската футболна лига сключи рекорден договор за телевизионните права на Бундеслигата. Сделката е на стойност 4.64 млрд. евро.

Правата остават в "Скай" за съботните и неделните мачове. Двубоите в петък ще бъдат излъчвани по "Евроспорт".

Договорът е за четири години и ще влезе в сила от сезон 2017-18. Ръстът в приходите за Германската футболна лига е от впечатляващите 85% спрямо досегашния контракт (2.51 млрд. евро).

По "Скай Германия" ще бъдат излъчени общо 572 срещи на живо всеки сезон, като компанията получава и правата за Втора Бундеслига. В ефира на "Евроспорт" ще влязат 43 двубоя. Наскоро съдът реши, че не може "Скай" да излъчва абсолютно всички мачове, които се предават на живо.

Държавните телевизии също получават права - ARD ще излъчва репортажи през уикенда, а ZDF ще предава на живо мача за Суперкупата, както и първите мачове от всеки полусезон.

Изпълнителният директор на лигата Кристиан Зайферт остана впечатлен от постигнатото споразумение и ръста от 85%. Надеждите са за изгоден договор и при продажбата на правата за международно излъчване, която в момента носи 1.4 милиарда евро на сезон.

Дневник