Уругвай изненадващо отпадна от Купа Америка още в груповата фаза. Съставът загуби с 0:1 от Венецуела и кръг преди края на груповата вече няма възможност да продължи в турнира.

Мексико спечели с 2:0 срещу Ямайка в другата среща от групата и събра шест точки. С толкова е и Венецуела, като двата отбора вече са четвъртфиналисти.

Уругвай беше без звездата си Луис Суарес. Нападателят на "Барселона" пропусна първата среща в надпреварата заради контузия, но не игра и във втората.

Суарес остана резерва, а след като след почивката не беше пуснат на терена, бурно изрази недоволството си. Той ясно показа на селекционера Оскар Табарес, че иска да играе, но получи знак, че това няма да стане. Разочарова, футболистът хвърли потника си и удари по стъклото на резервната скамейка.

"Няма казус. Футболистът не е готов да играе. Дори ако той е разочарован, аз няма да пусна играч, който не е напълно готов. Не знаех, че е разстроен - не ми каза нищо", обясни Табарес.

В отсъствието на Суарес Уругвай отправи 13 удара към вратата на съперника, но само един беше точен. Венецуела стигна до победата след забележителна атака. В 36-ата минута Гера видя, че вратарят на уругвайците е излязъл и с удар почти от центъра пробва да го прехвърли. Той нямаше късмет и топката срещна гредата, но притичалият Рондон вкара.

Дневник