Гриша Ганчев определи като "гнусна фалшификация" твърдението, че изпадналото в процедура по обявяване в несъстоятелност дружество ПФК ЦСКА АД ще бъде прекръстено на ФК "Лупи" АД. По рано през деня в Търговския регистър се появи покана за свикване на редовно общо събрание на акционерите на дружеството, насрочено за 20 юли.

Първата точка от дневния ред предвижда преименуването на дружеството и смяната на седалището му от бул. "Драган Цанков" на бул. "Джеймс Баучър". Втората точка е свързана с приемането на "годишен финансов отчет на ПФК ЦСКА АД за 2015 година и докладите на експерт-счетоводителя".

Според Ганчев обаче това не е вярно. "Очевидно враговете на ЦСКА изпаднаха в шок и загубиха здравия разум. Последното доказателство е гнусната фалшификация по повод някакъв ФК "Лупи", уж регистриран от Николай Паслар. Само че известният борец не е правил подобно нещо и дори не е в София. Очевидно старото ПФК е извън контрол и се използва като терен за гадната кампания срещу ЦСКА", казва Ганчев, цитиран от близкия до него сайт "Лайвспорт".

По думите му целта е да се сее раздор и да се разколебават и объркват привърженици на клуба. "Колкото е да са малко, има и такива, склонни да дават ухо на всяка простотия и манипулация."

Ганчев твърди, че враговете на ЦСКА нямат мира, защото виждат, че клубът ще е чист, здрав, подреден и неуязвим. Той смята, че финалът ще е в края на юли, когато много маски ще паднат и ще настъпи време да се говори за спорт, а не за букви и алинеи.

"Ще предложим оздравяване, за да отговорим на чувствата на някои тънкообидни фенове", отговаря Ганчев на въпрос за настоящото дружество. И допълва, че новото дружество ПФК ЦСКА - София ЕАД юридически ще е носител на историята на ЦСКА.

Ганчев заедно с Юлиан Инджов и Христо Стоичков вече превърнаха "Чавдар" (Етрополе) във ПФК ЦСКА 1948 АД, което от своя страна придобива "Литекс", преименуван в ПФК ЦСКА - София ЕАД. Новото дружество се очаква да получи лиценз за елита в българския футбол.

Успоредно с това има възможност в професионалния футбол да съществуват два отбора с името ЦСКА. Това може да се случи, ако бъде приет оздравителен план и настоящият клуб получи лиценз за Б група.

До момента няма предложен оздравителен план, но освен Ганчев намерения е изразил и Васил Божков.

dnevnik.bg