Лионел Меси се завърна в игра с хеттрик, а Аржентина разгроми Панама с 5:0 и се класира за четвъртфиналите на Копа Америка. Двукратните световни шампиони постигнаха втора победа от два мача и вече са недостижими на първото място в група D.

Меси, който заради травма в гърба пропусна първата среща - победата с 2:1 над действащия шампион Чили, влезе като резерва в 61-ата минута на мястото на Аугусто Фернандес и вкара трите си попадения в рамките само на 19 минути.

Преди това аржентинците не успяваха да затворят мача, въпреки че имаха гол аванс и от 32-ата минута играеха с човек повече. Николас Отаменди откри резултата още в седмата минута, след като засече с глава центриране от свободен удар на Анхел ди Мария.

В 32-ата минута ситуацията стана още по-благоприятна за 14-кратните шампиони в турнира. Анибал Годой трябваше да напусне терена с втори жълт картон, след като само девет минути по-рано беше получил първия си.

Аржентина пропусна няколко добри ситуации да убие окончателно интригата в мача, но с влизането на Меси това все пак се случи. Седем минути след появата си звездата на "Барселона" беше изведен зад защитата от гонсало Игуаин и покачи на 2:0.

В 78-ата минута Меси вкара втория си гол в мача след чудесно изпълнение на пряк свободен удар. Девет минути по-късно той оформи хеттрика си, след като получи чудесно подаване от Маркос Рохо, излъга защитник и спокойно насочи топката във вратата с левия крак.

Меси отбеляза четвъртия си хеттрик за Аржентина. Той вече има 53 попадения за националния отбор и изостава само на три от рекордьора Габриел Батистута.

В последната минута на мача друга от резервите Серхио Агуеро оформи крайния резултат срещу Панама след нова асистенция на Рохо.

В другия мач от групата Чили постигна инфарктна и доста дискусионна първа победа в турнира. Шампионите се наложиха с 2:1 над Боливия след победен гол от спорна дузпа в десетата минута на даденото от съдията продължение.

Чилийците събраха три точки и се нуждаят от победа срещу Панама в последния кръг, за да се класират за четвъртфиналите. 

Дневник