Румънските футболисти заявиха, че трябва да се гордеят с представянето си в откриващия мач на Евро 2016 срещу Франция. Възпитаниците на Ангел Йорданеску бяха много близо да вземат точка от домакините, но бяха попарени с прекрасен гол на Димитри Пайе в 89-ата минута.

"Има горчивина, но излизаме от този мач с гордо вдигнати глави. Отборът се бори здраво. Знаехме какво да очакваме и играхме добре. Бяхме близо да спечелим нещо срещу много силен отбор. За нещастие загубихме, но така е във футбола. Случват се такива неща", коментира нападателят Флорин Андоне.

"Всеки един остави сърцето си на терена. Беше много тежък мач. Бяхме наясно, че те ще владеят повече топката, ще се опитат да ни притискат и бяхме готови. Можехме да постигнем и по-добър резултат. Смятам, че равенството щеше да бъде справедливо", допълни той.

Според него отборът трябва да запази спокойствие и да играе толкова добре и в следващия си мач. "Неприятно е, но продължаваме напред с разум и сърце. Надявам се да играем по същия начин срещу Швейцария и да спечелим. Ако успеем, всичко ще се промени."

Колегата му в атака Никола Станчу коментира: "Вложихме огромни усилия в този мач. Изпълнихме указанията на треньора Йорданеску. Можем да се гордеем с представянето си, въпреки че изпуснахме точката. Имахме добри положения, но ни липсваше и късмет. Всички са разочаровани от получения гол в края, но в същото време сме доволни от играта си."

"Сега ще анализираме срещата с Франция и след това ще насочим мислите си за двубоя с Швейцария. Трябва да се възстановим и да вземем три точки или поне една", допълни Станчу.

Полузащитникът Адриан Попа също счита, че равенството "щеше да бъде справедлив резултат". "Имах отлична възможност още във втората минута, но не успях да вкарам. Това беше една от ключовите ситуации в мача."

"Нормално е да се чувстваме зле, но вярвам, че ще се вдигнем за следващата среща и отново ще дадем всичко от себе си срещу Швейцария. Мисля, че четири точки ще ни бъдат достатъчни за класиране напред", каза още Попа.

Дневник