Шампионът от 2014 г. Григор Димитров ще се изправи срещу сърбина Янко Типсаревич в първия кръг на турнира на тревни кортове в "Куинс".

Бившите членове на топ 10 попаднаха във втората четвърт на схемата, където поставени са №4 Ришар Гаске и №5 Марин Чилич.

В един от най-интригуващите двубои от първия кръг шампиoнът от US Open 2014 ще срещне испанския специалист на трева Фелисиано Лопес, който преди две години загуби от Димитров в един от най-драматичните финали на турнира в "Куинс".

Победителят от мач между Чилич и Лопес ще играе във втория кръг с Димитров или Типсаревич, който заради контузия има едва два мача на ниво "АТП" от миналогодишния US Open насам и заема 552-ото място в световната ранглиста.

Сръбският тенисист се намира в серия от осем поредни загуби и седем последователни отпадания в първи кръг. През 2016 г. той има два мача в турнирите на АТП - поражения с 1:6, 6:7 (6) срещу Федерико Делбонис в Женева и с 3:6, 2:6, 6:7 (5) срещу Милош Раонич на "Ролан Гарос".

Димитров също не се намира в добър период. Той се смъкна до 36-ото място в ранглистата, след като записа пет поредни загуби и четири последователни отпадания в първи кръг.

Българският тенисист, който през миналия сезон сдаде титлата в "Куинс" във втория кръг, има три загуби в четирите си досегашните срещи с преследващия първата си победа от април 2015 г. Типсаревич.

Димитров не спечели нито един сет в първите им три двубоя, но в последния се наложи със 7:6 (3), 6:1 на 1/16-финалите на мастърса в Монте Карло през 2013 г.

Поставен под №1 в "Куинс" е миналогодишният шампион и носител на рекордните четири трофея Анди Мъри, който ще срещне на старта Никола Маю от Франция. Другият поставен в първата четвърт е №8 Жил Симон.

В долната половина фаворитите са №2 Стан Вавринка, №3 Милош Раонич, №6 Роберто Баутиста Агут и №7 Джон Иснър.

Дневник