Президентът на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес планира да купи частен самолет, който да задоволява нуждите само и единствено на първия отбор и играчите от него.

Перес смята да плати малко повече от 500 милиона евро за модела Sportjet. Това е самолет, проектиран въз основа на становището на треньори, спортисти и лекари и има за цел да позволи обучението дори вътре по време на пътуване. Самолетът разполага четири отделения и включва зона за отдих, един за отбора и един за обучение.

Самолетът бе представен официално през миналата седмица от компанията SCAC (Sukhoi Civil Aircraft Company), която предложи продукта си на големите клубове с цел да подобри пътуването им. От компанията обявиха, че само най-големите европейски клубове, които вече са информирани за новия самолет могат да получат достъп до него.

Според информациите от "Реал", "Барселона" и "Манчестър юнайтед" вече са отправили запитвания за новия самолет. Първият клиент на компанията, който ще използва самолета ще бъде руският олимпийски отбор, който ще го използва по време на игрите в Рио де Жанейро.

Дневник