Часове преди началото на днешния футболен мач между Украйна и Германия, част от Европейското първенство по футбол, е имало сблъсъци между феновете на двата отбора. Недалеч от централната гара на града над 50 германски футболни фена нападат украинските запалянковци.

Това бе потвърдено от заместник-ръководителя на координационния пункт на фен-сборищата на германците по време на Евро-2016 Фолкер Гол. Според него „френската полиция се намеси твърде късно“, предаде Deutsche Welle.

По време на безредиците феновете са се замеряли с бутилки, столове от улични заведения и с димки. Феновете са скандирали радикални десни лозунги и са размахвали флагове с нацистка символика. Хулиганите са нападнали и германски спортен журналист. Според полицията по време на сблъсъците са били ранени двама украинци.

Според германските медии в Лил се намират около 150 известни на полицията германски ултраси, склонни към насилие. Според пристигналите за първенството германски полицаи мащабът на сблъсъците в Лил не може да се сравни с тези, случили се наскоро в Марсилия, където след мача Англия- Русия се сбиха феновете на двата отбора.

Агенция "Фокус"