Феновете на "Левски" от Националния клуб на привържениците (НКП) нямат намерение да напускат Управителния съвет, в който членуват като юридическо лице.

Те са категорични, че този модел на управление е най-правилният и призоваха всички отговорни лица да работят за доброто на 26-кратните шампиони.

"Актуалната управленска ситуация в "Левски" бе предмет на широко и задълбочено обсъждане от представители на фракциите, членуващи в НКП. Единодушно бе взето решение НКП да не подава оставка от управителния съвет на "Левски" и да запази своето присъствие в него, тъй като смятаме, че моделът на управление на клуба, за който сме се борили, е единственият правилен и не бива да се допуска неговото разбиване", се казва в декларация на НКП.

"Твърдо вярваме, че пътят по който сме поели е много дълъг и не е никак лесен, но е единственият верен за доброто на любимия отбор. Поради тази причина намираме, че негативите, които търпим от участието си в УС, си заслужават, защото спомагат за прозрачно управление и са гарант срещу връщането на порочния модел "бащица", добавят от там.

НКП смята, че масовото подаване на оставки в управителния съвет на "Левски" "поставя под съмнение функционирането на клуба и подготовката за предстоящия сезон, в който трябва да се наблегне изключително много върху спортно-техническите резултати".

"В предстоящия сезон трябва да се надгражда в игрови план, за което е говорено многократно на заседанията на управителния съвет. В тази връзка НКП настоява мажоритарните собственици да осигурят необходимите ресурси за постигане на по-високи резултати. Трябва да припомним, че основният приоритет на управителния съвет на клуба през изтеклия сезон бе стабилността - финансова и административна", казват от фенклуба.

По подобие на тръста "Синя България" от фенклуба на сините обещават да направят всичко възможно срещу връщането на ЦСКА с лиценза на "Литекс" в А група.

Дневник