Бразилия си тръгва от "Копа Сентенарио" с провал. "Селесао" загуби с 0:1 от Перу и напуска юбилейния турнир още след груповата фаза.

Воденият от Карлос Дунга състав завърши на трето място в група В с четири точки. Перу спечели първото място със седем, а Еквадор с пет също заслужи място в четвъртфиналите.

Мачът между Бразилия и Перу беше решен от гол, предизвикал много спорове. В 75-ата минута перуанците направиха хубава атака от дясно и Анди Поло подаде в наказателното поле, където успоредно на голлинията Раул Руидиас отблизо засече.

Футболистите на "селесао" дълго протестираха с искане гол да не бъде зачетен заради игра с ръка. Последва обсъждане между съдиите, които решиха, че няма нарушение на правилата, въпреки че Руидиас игра с ръка.

Бразилците имаха превъзходство през цялата среща, но не успяха да вкарат. Те държаха повече топката, атакуваха и отправиха повече удари 14 (пет точни) срещу четири (два точни).

В другата среща Еквадор очаквано нямаше затруднения и спечели с 4:0 срещу последния Хаити, за да си осигури място в четвъртфиналите. Там вече са домакинът САЩ и Колумбия.

Дневник