Селекционерът на германския национален отбор Йоахим Льов заяви, че трудното на Евро 2016 тепърва предстои. Воденият от него състав започна успешно, като победи с 2:0 Украйна.

Според Льов предстои важен мач с Полша, който също тръгна с успех. "Те са силен отбор. С Левандовски са добри в атака", каза той.

Селекционерът оцени силното влизане на Бастиан Швайнщайгер срещу Украйна. Опитният полузащитник се появи в игра в края и вкара втория гол.

"Радвам се, че Швайнщайгер отбеляза след толкова много работа, която свърши през последните седмици и дори месеци. Той го заслужава и всеки футболист в нашия тим знае кой е капитанът", заяви Льов.

"Мачът беше доста напрегнат и физически. През първото полувреме тичахме много, но изглеждаше, че имаме някакви проблеми при преливането на играта в атака. Загубихме и много топки. Подобрихме този компонент през втората част, подавахме бързо топката и доминирахме. Мачът обаче не беше лесен, защото украинците имат стабилна защита и могат да контраатакуват много опасно. Но ние намерихме решение на този проблем и сме доволни от свършената работа", добави той. Льов обясни, че не е бил изненадан от съперника.

"Матс Хумелс и Антонио Рюдигер са контузени, а това ме принуди да преправя защитата. Мисля обаче, че ни се получи и отбраната беше на ниво през целия мач. Бяхме компактни, пресирахме нападателите и не им позволихме да създават положения. Радвам се, че имаме Жером Боатенг в нашия състав", каза Льов.

dnevnik.bg