Капитанът Дарио Сърна е напуснал лагера на хърватския национален отбор и е отлетял към дома заради семейна трагедия. Бащата на 34-годишния бранител е починал в неделя заради тежко заболяване. Погребението ще бъде днес в родния град на футболиста Меткович.

"Хърватската футболна асоциация изказва своите съболезнования на нашия капитан и неговото семейство", заявиха от федерацията. Все още не е ясно дали Сърна ще се завърне за оставащите мачове на Хърватия от груповата фаза на Евро 2016 - срещу Чехия на 17 юни и срещу Испания на 21 юни.

Сърна изигра страхотен първи мач на европейското и беше един от най-активните футболисти на своя отбор при победата с 1:0 над Турция вчера. Десният краен бранител е разбрал за смъртта на баща си малко след края на двубоя.

През годините футболистът е споделял, че е много близък със своя баща. Узаир Сърна е босненец, който се ражда една година преди Втората световна война, а след нея остава сирак. Той също е играл футбол и е бил вратар на "ФК Сараево".

Дарио Сърна многократно е заявявал, че дължи кариерата си на своя баща, който е поддържал първите му стъпки във футбола въпреки дискриминацията по време на войните в бивша Югославия и широко разпространената корупция сред треньорите в страната.

dnevnik.bg