ЦСКА ще играе приятелска среща с "Интер". Воденият от Христо Янев състав ще се изправи срещу един от водещите италиански отбори по време на подготовката си в Рисконе ди Брунико, съобщават "нерадзурите" в сайта си.

Контролата е насрочена за 14 юли.

ЦСКА започва подготовката си във вторник. Очаква се тогава да бъдат представени нови футболисти, както и екипировката за сезона.

Червените най-напред ще имат лагер в Тетевен, където им предстои контрола със "Спартак" (Плевен) на 24 юни. След това отборът ще има втори лагер в чужбина.

За привържениците на ЦСКА паметни остават мачовете с "Интер" от пролетта на 1967 г. Тогава двата отбора спорят в полуфиналите на Купата на европейските шампиони. След две равенства по 1:1 при разменено гостуване се провежда трети мач, който българският отбор губи с 0:1.

Издържаният от Гриша Ганчев отбор очаква потвърждение, че има право да се състезава в новосъздадената Първа лига. Бизнесменът заедно с Юлиан Инджов и Христо Стоичков вече превърнаха "Чавдар" (Етрополе) във "ПФК ЦСКА 1948" АД, което от своя страна придобива "Литекс", преименуван в "ПФК ЦСКА - София" ЕАД.

Дневник